Известие

Collapse
No announcement yet.

Педала на съединителя тресе

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Педала на съединителя тресе

Колеги,
    За съжаление пак ще ви пиша за мойте проблеми...
    Днес в задръстванията усетих, че педала на съединителя иска да ми откъсне крака....Много силно вибрира...Вибрацийте се получават някъде малко след като е натиснат самия педал и спират при напълно натиснат...Когато е на празен ход не тресе...
    Сега ще кажете съединителя е заминал....Преди 1000км излезох от бокса със сменен цял съединител комплект + лагер помпа.

Проблема не е фрапантен, по-скоро е козметичен, но ще взема да си докарам паркинсон от тия вибрации Бая яко "рита"...
    Кажете какво да правя и от какво може да се получава това.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Няма да ти помогне особено,но и моя тресе,когато е леко натиснат докато съм на скорост,но подчертавам,че тресе Леко.
    Un Amore Grande!
    Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
    Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
    http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

При мен тресе като го натисна на скорост и на нулева все тресе...Но това го прави само като е натиснат малко преди половината ход горе долу. Ако е изцяло натиснат или въобще не е..няма да тресе. Моторът е супер спокоен на място, няма вибрации в купето итн...
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Скоро очаквайте включване,смяна съединител!При така тресеше половин година и накрая сдаде багажа съединителя!
        Грях е, да я нямаш!!!АlfaRomeo-156SW/2.4JTD/Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm TI

Comment

Когато се уморят или счупят пружините (демпферите) на феродовия диск, тогава започва да тресе при отлепяне или натискане. Ако няма демпфери на феродовия, както е при JTD, филмът става сериозен - смяна на маховик
          sigpic

Comment

Хора , четете ли че излизам от смяна на съединител преди 1000км или 1 седмица>!??!?!? Какви уморени пружини какви 5 лв?

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Хора , четете ли че излизам от смяна на съединител преди 1000км или 1 седмица>!??!?!? Какви уморени пружини какви 5 лв?
              Честно казано съм го пропуснал.
              Върни се тогава при майстора и го питай какъв съединител ти е сложил. После
              sigpic

Comment

И аз се извинявам,пропуснал съм тази важна подробност!
                Според мен тогава е неправилен монтаж или дефектен съединител,а сигурно има други причини,но аз за тези се сещам,защото ми е се случвало!
                Грях е, да я нямаш!!!АlfaRomeo-156SW/2.4JTD/Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm TI

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Най вероятно ти е сложил ново феродо на стария диск.
                  Last edited by marian; d.m.y г., 10:04.
                  0888515205

Comment

Мне.. Лично видях старите сменени части..човекът е много точен, не вярвам да е това...Както и да е. Ще карам така, като я вкарам по-нататък за нещо в бокса ще се провери и тоя педал....Точно сега в студа не ми се остава пак без колица

FIAT Coupe 16VT

Comment

Може пък новия съединител да не е както трябва. Все пак случва се...
                      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Не може да се случва , трябва да има гаранция, случва се ако се работи с фалшиви /стари/ части или с "майстори".
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Сега говорим за причината. Като се стигне до решаване на проблема, ще стане ясно 'майстори' ли са и имат ли гаранция нещата.
                          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Може да ти е сменил съединителя без аксиалния лагер. Не всеки го сменя, но идва момент когато започва да сдава багажа. Симптомите отговарят точно на описанието. Когато натиснеш леко педала започва натиск на аксиалния лагер и той ако не е в час или пред свършване ще тресе. Когато натиснеш повече педала изчезва защото натиска обира луфта и съответно изчезва вибрацията. Възможно е да греша, все пак не съм монтьор, но от скромните ми познания това можах да измисля.
                            Наистина се надявам да не е това и да се окаже нещо простичко и лесно за отстраняване, но не го изключвай като вариант.
                            Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                            EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                            EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

ако под аксиален лагер имаш предвид лагер помпа, ето това на снимката

Е СМЕНЕНО!!! Лошото е, че понякога това ритане го има, понякога изчезва..днес например се появи по едно време, покарах, пак изчезна итн....Такива проблеми най-много ме дразнят, защото като отидеш на майстор и те не излизат, а като си тръгнеш към вас и пак се появят....Ще я карам така пък здраве да е....дано само не е нещо сериозно да ме остави на път...

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                              X